A--0A-EX - EX - U2-0

Frågor och Svar om Kanalplast

Här finns frågor och svar om kanalplast, kanalplasttak och tak av korrugerad plast som inte tagits upp på de andra sidorna.

Hur ska jag såga i kanaltakskivorna?

Hur ska jag såg i kanaltakskivorna?

När du ska såga i kanalplastskivor ska du använda en fintandad sågklinga på din cirkelsåg. Det går också att använda fogsvans eller sticksåg men cirkelsåg är att föredra. Cirkelsågen ska kunna såga med högt varvtal.

Placera din kanaltakskiva på ett plant underlag på ett antal reglar. Två av reglarna ska ligga på var sida och nära den tänkta såglinjen.

Dammsug i kanalerna på kanalplasten efter du har sågat.

H-EX - EX - U2-1

Hur ska jag borra i kanaltakskivorna?

Hur ska jag såg borra i kanaltakskivorna?

Kanaltakskivornas är tänkta att kunna fästas i tillhörande profilsystem utan att man borrar i skivorna. Kanalskivorna är tänkta för så kallat flytande montage och att de fästs hårt i en punkt. Detta bland annat för att kanalplasten utvidgas vid uppvärmning och krymper vid kyla. Dessutom ska kanalerna i kanalplasten inte punkteras eftersom år försämras isolationsegenskaperna.

Om du verkligen behöver borra hål i en kanaltakskiva för att t.ex. få till infästningar så ska du tänka på att detta kan orsaka att smuts eller fukt tränger in i skivan. Du bör därför undvika att borra hål i och fästa skivan. Om du fäster ett kanaltak i två punkter kommer det dessutom kan låta mycket när skivan expanderar eller att den bågnar. Ifall du verkligen måste ska du därför borra överdimensionerade hål på någon centimeter.

H-EX - EX - U2-2

Hur sköter jag mitt kanaltak?

Hur sköter jag mitt kanaltak?

När du ska tvätta ett kanaltak görs detta lämpligen med ljummet vatten utblandat med milt diskmedel eller tvållösning. Du kan tvätta kanalplasten på samma sätt som du tvättar eller putsar vänster, med en tvättsvamp och en gummiraka. Vare sig mineralull eller glasull ska ha direktkontakt med kanalplasten. Ett väldigt bra sätt att tvätta av kanaltaket på är med hjälp av en enkelt fönsterputsningsrobot som använder vacuumplatta eller vacuumfötter.

Säkerställ att alla material som används tillsammans med kanalplasten, t.ex. färger, limmer, rengöringsmedel eller silikon, går att använda med polykarbonatplast. Det finns många material som inte fäster på polykarbonat.


Allt viktigt om kanalplast

Här finns mer viktig och intressant information om kanalplast men också en del lustigt om kanalplasterna och korrugerade plasttak.

H-EX - EX - U2-3

Alla kanalplaster listade efter tjocklek

Leverantörer av kanalplast

Tillverkare av kanalplast

Kanalplast köper du billigast på nätet viaMeny - Kanalplast
Till förstasidan på www.kanalplast.seHögst upp på sidan om kanalplastLängst ned på sidan om kanalplast
Fakta omAnvändningVikigtNyheter